Historien om Royal Copenhagen

Populære i denne kategori - Stort udvalg af Royal Copenhagen - 2 års brudgaranti på alt stel

Royal Copenhagen blev grundlagt af Frantz Heinrich Müller som Den Kongelige Porcelænsfabrik, med støtte fra enkedronningen Juliane Marie efter Frederik V.

Historien om Royal Copenhagen og det musselmalede stel

 

KUNSTHÅNDVÆRKERENS MÆRKE - ROYAL COPENHAGENI første del af 1700-tallet var det kun i Meissin i Tyskland at man kendte til formlen på porcelæn i Europa. Men mineralogen Frants Heinrich Müller knækkede altså koden i 1774, og således lykkedes det at fremstille porcelæn i København til stor glæde for det danske kongehus.

Se og køb alt indenfor Royal Copenhagen på Emmaly.dk til rigtig gode priser...

 • Blomst
 • Blueline
 • Blå Elements
 • Blå Mega Riflet
 • Contrast Krus
 • Flora
 • Hvid Elements
 • Hvid Halvblonde
 • Mega Rose
 • Multifarvet Elements
 • Musselmalet Halvblonde
 • Hvid Riflet
 • Musselmalet Riflet
 • Prinsesse
 • Påske
 • Sort Mega Riflet
 • Stjerneriflet Jul
 • Samlerartikler
 • History Mix
 • Royal Copenhagen Nyheder
 • Hvide serier i 2 stk. æsker

 • I begyndelsen lignede porcelæn fra Royal Copenhagen til forveksling kinesisk porcelæn da Müller ligesom mange andre europæiske porcelænsfabrikanter hentede inspiration fra Kina. Det var også fra Kina at Müller hentede motivet af den fine stiliseret Krysantemum.

  Krysantemumblomsten er altså brugt som inspiration til det musselmalede motiv, dog i en forenklet udgave. Netop hvorfor dette porcelænsstel er blevet døbt Musselmalet ved ingen med sikkerhed, men flere mener at navnet enten refererer til den riflede form som kan minde om en muslingeskal eller til den blå farve.

  Historien om den blå farve

  Den kobolt blå farve kan dateres helt tilbage til 2600 f.kr. i egyptisk keramik. Og farven er altså blevet brugt op igennem århundrede til at give glas, glasur og keramik farve og intensitet. Det er netop den blå kobolt farve som Royal Copenhagen efterhånden har specialiseret sig i.

  Kært barn har mange navne, og det har den kobolt blå farve også. Farven der bruges til dekorationen af de musselmalede hedder Koboltzinksilikat. Netop denne farve er specielt god til keramik da den både giver flot intensitet, er nem at arbejde med og kan tåle brændeovnens høje temperaturer.

  Royal Copenhagen som moderne designvirksomhed

  Det musselmalede stel er det første og originale stel som Royal Copenhagen producerede. Stellet er nu blevet til dansk kulturarv. Sidenhen er der kommet nye varianter og fortolkninger til Royal Copenhagens sortiment af porcelænsprodukter. Det betyder at Royal Copenhagen nu producerer håndlavet porcelæn med andre motiver end det klassiske musselmalet.

   

  Med sin detaljerighed er Musselmalet Helblonde et udtryk for det ypperste inden for porcelænshåndværk  Tag for eksempel Elements serien der er designet i 2011 og har riflerne fra det musselmalede, kanten fra Halvblonde serien og takkerne fra Flora Danica serien.

  Dertil kommer også nyklassikeren, Megamussel hvor blomstermotiver er skaleret op. Stellet findes både i kobolt såvel som Sort Mega Riflet.

  Endvidere producerer Royal Copenhagen nu også porcelænsstel uden dekoration, så det fremstår nøgent med et enkelt og elegant udtryk. Tag for eksempel Riflet, Elements og Halvblonde serierne i hvid. Mix og match de forskellige serier for et moderne og personligt udtryk, eller saml på hele serier og skab et overdådigt, enkelt og klassisk look.

  Royal Copenhagen har et kæmpe udvalg af kopper, krus, tallerkener, skåle og meget mere

  Se også hele serien med Blå Elements.

  Når det kommer til kvalitet og elegance går Royal Copenhagen aldrig på kompromis og det har også været tilfældet for samtlige tallerkener fra Royal Copenhagen. For enhver tallerken herfra har et unikt udtryk, som du kan vælge at afkode på lige netop din måde. Tallerkener fra Royal Copenhagen er af så høj kvalitet.

  Du kan vælge mellem et hav af forskellige tallerkener og der er med garanti noget for enhver smag. Hvis du er til det simple kan du vælge den hvid riflede tallerken, som blev skabt tilbage i 1775.

  Dengang var den dog prydet med det klassiske musselmalede mønster. Senere fandt man ud af, at dette hvid riflede mønster i sig selv også var smukt hvorfor man valgte at sælge dette stel uden de blå detaljer.

  Og siden da er tallerkener og andre steldele herfra blevet en fast bestanddel i mange hjem landet over. Grundet dets klassiske og simple udtryk passer det ind i ethvert hjem og dets elegance vil imponere alle. Den helt klassiske, musselmalede tallerken fra Royal Copenhagen med de fine blå detaljer fortsætter også til den dag i dag med at være den mest populære og mest udbredte i de danske hjem.

  Denne tallerken vækker minder hos de fleste og der er ikke mange, som ikke har haft et familiemedlem, som har haft netop disse tallerkener.

  Og udvalget fortsætter med at vokse år for år. For på trods af, at Royal Copenhagen er kendt for det klassiske udtryk, gør de også en dyd ud af at udvikle sig konstant således, at yngre generationer også for øjnene op for de smukke produkter.

   

  Multifarvet Elements er et stel med kant i mere end én forstand  Af de nyere tallerkener kan nævnes tallerkener fra multifarvet elements, som kan fås i alle regnbuens farver og som giver et frisk pust til ethvert spisebord uanset i hvilket hjem det står.Når det kommer til kvalitet og elegance går Royal Copenhagen aldrig på kompromis og det har også været tilfældet for samtlige tallerkener fra Royal Copenhagen.

  For enhver tallerken herfra har et unikt udtryk, som du kan vælge at afkode på lige netop din måde. Tallerkener fra Royal Copenhagen er af så høj kvalitet.

  Der findes de designs, som holder ved i generationer. Dem som både din mormor, mor og du selv har holdt af. Det sker ikke ofte, men blot af og til, at et design rammer så rigtigt, at det næsten bliver udødeligt.

  Det kan vist roligt siges, at dette gør sig gældende for Royal Copenhagens riflede porcelæn. De fleste kender måske stadig Royal Copenhagen for mærkets musselmalede stel med smukke blå blomstermotiver, som i mange årtier har været at finde i mange hjem landet – og verden – over. Men over de seneste år har mange fået øjnene op for alle de andre elegante designs, som mærket også har at tilbyde.

   

  Trods sit grafiske og kontemporære udtryk er Blå Mega Riflet solidt forankret i Royal Copenhagens arv  Både de nye, moderne og ældre, klassiske designs fra Royal Copenhagen er stadig den dag i dag enormt populære og er inden for de seneste år på mange måder blevet genopdaget. Her hos Emmalys.dk har vi glæden af at kunne tilbyde et stort udvalg af det populære danske mærkes designs – lige fra det klassiske musselmalede stel til de nyere og mere minimalistiske designs.

  Vi sætter en ære i altid at give vores kunder en god oplevelse, når de handler hos os. Derfor er vi også glade for at kunne tilbyde Royal Copenhagens porcelæn til rigtig gode priser. Vælg mellem elegante tallerkener, fine faser, de populære stjernetegnsfigurer og meget andet.

  Det fine ved Royal Copenhagen er, at lige så fint, som det er at samle et helt stel, lige så godt gør de enkelte designs sig også på egen hånd.

  Kopper og krus er noget af det, som Royal Copenhagen laver rigtig meget af og de kommer i alle farver, størrelser, tykkelser og afskygninger. Blandt andet kan det være, at du er interesseret i den hvidriflede kop eller krus. Dette mønster har i høj grad været med til at definere Royal Copenhagen. For i 1775 da det klassiske musselmalede stel blev skabt, så var baggrunden for dette den hvide riflede tallerken.

  Senere erfarede man, at det hvid riflede mønster faktisk også var pænt i sig selv uden de påmalede mønstre. Så man begyndte at sælge stel med dette hvide, riflede mønster. Denne mode er kun blevet forstærket de seneste år og hos de yngre generationer er det faktisk noget af det mest populære. Og det gælder i høj grad for kopper og krus for der er noget ved kopper og krus og den danske kultur som passer så godt sammen.

  Så hvis du ønsker at være din kultur nærmest så kan du investere i kopper og krus fra Royal Copenhagen. For så kan du rigtigt invitere hjem til hygge hos dig, hvor du kan garantere lækre kopper og krus fra Royal Copenhagen. Og de er et godt grundlag for en god hyggeaften hjemme med vennerne eller veninderne. For ikke nok med, at de ser godt ud på bordet så er de også funktionelle og kan gøre enhver kop te eller kaffe endnu bedre.

  Populære i denne kategori - Stort udvalg af Royal Copenhagen - 2 års brudgaranti på alt stel  Det kan også være, at du er mere til farver og hvis du samtidigt også er lidt klassisk, så er du nok mere til den blå megamussel. Den kan både fås i kop og kopper og pynter på ethvert bord. Hvis man rigtig godt kan lide det klassiske, musselmalede stel samtidigt med, at man dog godt vil følge lidt med tiden så er denne en rigtig god mulighed.

  Se også alt Royal Copenhagen opbevaring.

  Flotte vaser fra Royal Copenhagen. Blå Mega Riflet vaser. Siden 2012 har Royal Copenhagen produceret boligudstyr i mønsteret Blå Mega Riflet. Den Kongelige Porcelænsfabrik har eksisteret siden 1775 og har gennem de seneste mange år været blandt danskernes foretrukne leverandør af porcelæn.

  Det velkendte musselmalede mønster er blevet fortolket på ny af Karen Kjældgård-Larsen, der med Blå Mega Riflet har skabt en moderne klassiker. Nyfortolkningen omfatter, at det traditionelle musselmalede mønster er blevet forstørret, hvilket tilfører et mere moderne udtryk til de fine produkter. Dog er fremstillingsmetoden bevaret; samtlige produkter er, traditionen tro, håndmalede og dermed helt unikke.

  Køb alle vaser fra Royal Copenhagen her

  Fine vaser i forskellige størrelser

  I dag er det ikke kun køkkenudstyr som tallerkner, kopper og skåle, der er en del af Den Kongelige Porcelæn fabriks sortiment. Nu kan du, blandt meget andet, også få vaser fra Royal Copenhagen.

  En vase er en sikker vinder i boligindretningen, fordi blomster giver et smukt og friskt pust til indretningen. I Royal Copenhagens serie af vaser er der ligeledes en serie i Blå Mega Riflet. Du kan altså nu stille dine blomster i vand i de smukkeste vaser fra Royal Copenhagen.

  Vasens smalle hals og tykke bund gør, at den er velegnet til både stramme blomsterbuketter og almindelige afskårne blomster. Den fine vase er tilgængelig i tre størrelser; 12 cm, 15 cm og 20,5 cm og du kan dermed pynte dit hjem med forskellige blomster i de fineste vaser – store som små.

  Uanset hvilken skål du vælger at købe fra Royal Copenhagen, vil du samtidigt få et lille kunstværk med. For en skål fra Royal Copenhagen er ikke en hvilken som helst skål. Den udtrykker en overlegen elegance samtidigt med, at den indbyder til flittig brug med dens smukke detaljer og dens mange anvendelsesmuligheder.

  Populære i denne kategori - Stort udvalg af Royal Copenhagen - 2 års brudgaranti på alt stel

  Du kan vælge et hav af skåle fra Royal Copenhagen og hver skål har sin egen historie, som vil blive genfortolket i dit hjem. Hvis du ønsker at købe en skål til hverdagsbrug, som skal have et stort fokus på det funktionelle kan du for eksempel købe en skål fra Ole-stellet. Med skåle fra dette stel har Ole Jensen nemlig formået at fusionere det hverdagsagtige med det eksklusive.

  Hvis du ønsker at købe en skål, som skal anvendes til særlige arrangementer kan det være, at en skål fra det originale musselmalede, riflede stel. Dette stel har haft en central plads i mange af landets hjem siden 1775.

  Måske ønsker du en skål, som befinder sig lige midt imellem og som skal vise det moderne samt det mere traditionelle og til dette formål vil du med fordel kunne købe en skål fra megamussel, som er et af de nyere stel, som de seneste år har fået meget stor medvind og som er blevet til nyere generationers Royal Copenhagen-stel.

  Royal Copenhagen garanterer dig en høj kvalitet af skåle, hvorfor der er beskadigelsesgaranti ved et køb.

  Der er utallige kombinationsmuligheder med skåle fra Royal Copenhagen. Enhver skål du køber vil være en del af et stel, hvorfor det er oplagt at kombinere skålen med andre dele fra samme stel. Det kan dog også være muligt at kombinere skåle med dele fra andre stel for at skabe et mere unikt udtryk.

  Det kan være, at du har købt en skål fra hvid elements og ønsker, at have nogle flere farver på spisebordet. I så fald kan du købe andre steldele fra multifarvet elements, som giver et frisk og festligt pust til dit spisebord og køkken.

  Med opbevaringsgenstande fra Royal Copenhagen udviser du stor respekt for dit køkken. For de ting, som du har stående fremme i dit køkken bør passe til dit køkken og give et udtryk, som du føler du kan stå inde for og som gør dig glad i hverdagen.

  Med en opbevaringsgenstand fra Royal Copenhagen kan du altid være sikker på, at du vil have noget smukt stående fremme og dette gælder uanset hvad du skal have opbevaret. Det kan være, at du ønsker at have en form for opbevaring til smør i køleskabet, eller det kan være, at du ønsker et lille saltkar, som du kan have stående fremme.

  Måske ønsker du noget smukt på dit badeværelse, så som et fint tandkrus. Hvis du skal invitere nogen på lidt sødt, kan du med fordel gøre det ved at sætte en bonbonniere på bordet. Den smukke skål med låg vil skabe rammen for en dejlig oplevelse til den søde tand, for både dig og dine gæster.

  Du kan få genstande, som er beregnet til opbevaring i et hav af former, detaljer og stel. Blandt andet kan du vælge det klassiske musselmalede stel, hvis du sætter pris på det traditionelle. Alternativt kan du vælge nogle af opbevaringsgenstandene fra hvid riflet, som har det klassiske hvide look, som på samme tid er elegant og subtilt.

  Vælg eventuelt det hvid riflede med den blå kant, som skaber en fin detalje på skålen eller smørbeholderen.

  Alternativt kan du også vælge opbevaringsgenstande fra nogle af de mere moderne stel, så som blå mega mussel eller sort mega mussel, og eventuelt kan du også vælge at kombinere dele fra disse to stel. De har de fine og detaljerige mønster tilfælles, men er forskellige i kraft af deres to forskellige farver.

  De musselmalede opbevaringsting er håndmalede, hvilket skaber et unikt udtryk.

  Se også alt i Royal Copenhagen Påske

  Se også alt i Royal Copenhagen Stjernetegn. Det er ikke kun påskeharen, som hvert forår kommer på besøg. For også påskekollektionen fra Royal Copenhagen fornyer sig selv hvert år. Når det gælder påske og jul, så er der så mange traditioner forbundet hermed, at det i høj grad er her, at vi netop skaber disse traditioner. Og mange familier har netop gjort påskestellet fra Royal Copenhagen til deres årlige tradition.

  Det kan være, at hele familien endda ser frem til, at stellet findes frem fra kælderen fordi, at det i høj grad betyder, at fridage venter forude og måske bliver vejret endda også snart bedre. Der er mange anvendelsesmuligheder for de fine porcelænspåskeæg, som er karakteristiske for påskekollektionen. De fine billeder på påskekollektionen tager udgangspunkt i de danske forårsbebudere, hvorfor illustrationerne er yderst genkendelige og nogle, som alle danskere kan sætte sig ind i og kan huske.

  Populære i denne kategori - Stort udvalg af Royal Copenhagen - 2 års brudgaranti på alt stel

  De fine påskeæg kan både hænges op på en dekorativ troldegren stillet i en vase, de kan hænges i vindueskarme eller de kan, lidt mere utraditionelt, pryde dit påskebord, hvis du lægger dem rundt omkring på bordet. I 2015 fyldte kollektionen 10 år og det blev demonstreret ved, at der blev skabt en stor jubilæumskollektion med tulipaner og birkegrene, som skilte sig lidt ud fra de øvrige dele, som påskestellet bestod af.

  Det er ikke kun på dit eget bord og i dit eget hjem, at påskekollektionen kan pynte. For også som gave kan du give de fine påskeæg. Hvis du er inviteret til påskefrokost hos familie eller venner vil du altid skabe glæde, hvis du ankommer med et påskeæg fra Royal Copenhagen. Og sørg for at udvælge blomsten således, at den passer til vedkommende, som du giver den til. Dette kan hurtigt gøres til en tradition, ligesom så meget der omhandler påske. Og snart står din bekendte med flere påskeæg og har nok til et helt lille træ.

  Se også alt i Royal Copenhagen Samlerartikler. Se også Royal Copenhagen tekander samt flotte og stilrene fade i Blå Mega Riflet fra Royal Copenhagen. Skal bordet dækkes ekstra pænt op, så er fadene fra Royal Copenhagen i Blå Mega Riflet et sikkert valg.

  Et flot mønster, som vil passe godt til din borddækning. En Royal Copenhagen Blå Mega Riflet kande fuldender samlingen. En Royal Copenhagen Blå Mega Riflet kande vil være den perfekte tilføjelse til en samling af et Royal Copenhagen stel, som vil fuldende servering med stellet.

  Server din kaffe i kopper og krus fra Royal Copenhagen Blå Mega Riflet. Unikke håndmalede kopper og krus. Emmalys.dk har et stort udvalg af kopper og krus fra Royal Copenhagens moderne designklassiker. Find dem her.

  Blå Megariflet produkter fra Royal Copenhagen.

  Det simple, men smukke mønster, sjove rifler og høje kvalitet har gjort Royal Copenhagens blå riflet stel utrolig populært

  Stort udvalg af Blå Mega Riflet tallerkener fra Royal Copenhagen. Tilføj de flotte tallerkener fra Royal Copenhagen i stellet Blå Mega Riflet til din samling. Tallerkenerne fås både som flade og dybe i forskellige størrelser.

  Skænk din te med stil i en Royal Copenhagen Blå Mega Riflet tekande. Med en Royal Copenhagen Blå Mega Riflet tekande, kan du servere og skænke sin te i en tekande af det klassiske og tidløse design, der vil imponere selskabet.

  Populære i denne kategori - Stort udvalg af Royal Copenhagen - 2 års brudgaranti på alt stel

  Opbevar slik og kager i de fineste krukker fra Royal Copenhagen.

  Blå Mega Riflet opbevaringskrukker. Siden 1775 har Royal Copenhagen produceret smukke porcelænsprodukter. Den danske porcelænsvirksomhed har fastholdt sine traditioner og bevaret, at hvert enkelt produkt håndmales.

  Det giver produkterne et eksklusivt udtryk, der understreger, at hvert enkelt produkt er helt unikt. Nu kan du opbevare lækre småkager, flødekarameller eller noget helt tredje i de fine opbevaringskrukker med det karakteristiske mønster.

  Krukker fra Royal Copenhagen

  Du finder forskellige opbevaringskrukker med låg i forskellige størrelser og udformninger. De produceres med en praktisk gummiring, så låget slutter tæt. Du kan derfor, helt uden bekymring, opbevare lækre sager i de fine krukker.

  Blå Mega Riflet er en nyfortolkning af det klassiske musselmalede mønster.

  Karen Kjældgård-Larsen er kvinden, der har forstørret det klassiske mønster og givet Royal Copenhagens produkter et mere moderne udtryk.

  Selvom Blå Mega Riflet bryder med alle de traditionelle værdier, der er forbundet med musselmalingen, har danskerne alligevel taget nyfortolkningen til sig. I 2012 blev Blå Mega Riflet sat i produktion og i dag finder du mange fine produkter i den moderne udgave af det klassiske stel.

  Blå Mega Riflet bliver i dag betegnes som en ægte – men moderne – klassiker, der hurtigt har fundet en plads i danskernes hjerter. Det fine blå mønster med de flotte håndmalede blomster klæder ethvert veldækket bord, mens opbevaringskrukkerne kan give et eksklusivt udtryk til boligindretningen.

  Nyfortolkningen har ligeledes medført en genfødsel af det klassiske porcelæn og det ses i højere grad, at produkterne mikses på tværs af farver og mønstre.

  Kongelig porcelæn Royal Copenhagen er en af Europas første producenter af håndmalet porcelænsstel og porcelænsstel af den allerhøjeste kvalitet.

  De formår konstant at forny sig, samtidig med at de hele tiden respekterer og holder fast i traditionerne og det gode håndværk.

  På Emmalys.dk elsker vi Royal Copenhagens sans for kvalitet og godt design

  Derfor har vi også et kæmpe udvalg af deres stel. Alle deres porcelænsstel er lavet af det bedste kvalitetsporcelæn, tåler maskinvask og holder i årtier, ja sågar århundreder.

  Det enkle og smukt designede porcelæn forvandler enhver middagsanretning til et sandt festmåltid! Det at male på porcelæn kræver stor præcision og det tager derfor fire år for de såkaldte blåmalere der maler for Royal Copenhagen at lære håndværket.