Hvor grønt er dit køkken

Det miljøvenlige køkken begynder med at spise grønt, men det slutter ikke der.

Energibesparende madlavning og rengøringsvaner, der bruger udstyr fremstillet af bæredygtige materialer og undgå giftige kemikalier er også vigtige, hvis du vil have Læs mere...


0 produkter

Beklager, der er ingen produkter i denne kategori.

virkelig sundt køkken.

Heldigvis er det også godt for lommen og planeten at træffe de rigtige valg for dit velvære.

Vores enkle forslag til at forberede jorden venlige måltider - fra køleskab til mad til oprydning - vil gøre dig til en grønnere gourmet på ingen tid.

"Når det kommer til køkkener, tæller størrelse og udstyr ikke næsten lige så meget som hengivenhed, lidenskab, sund fornuft og selvfølgelig erfaring.

Top grønne køkken tips

Gør det sidste

Vælg køkkengrej og redskaber, der kan bestå tidstesten og ikke skal smides væk med resten af din gryderet.

Det betyder at du skal skrotte Teflon.

Mens debatten om sundhedsfarer ved non-stick overflader fortsætter, er der ingen tvivl om, at den har en begrænset brugstid. Gå i stedet for rustfrit stål eller støbejern. Selv om det er en lidt større investering, vil en god støbejern stegepande varer i generationer.

LÆS om det nyeste indenfor DESIGN!

Lige ligeledes vælge robuste redskaber i stedet for billige dem. Træskjeer af lav kvalitet kan f.eks. rådne, og plasten smelter, hvis du forlader det for lang tid på panden. Køb knive af høj kvalitet, som du kan slibe i hånden, og brug langvarige kludhåndklæder i stedet for papir.

Der er intet galt med at eksperimentere med madlavning, men inden du går ud for at købe en hel masse gadgets, som du måske kun bruger en gang, skal du kontrollere, om der er et køkken genbrugscenter i dit nabolag. Du kan muligvis finde det apparat eller redskab, du har brug for, uden bidrage til yderligere udtømning af planeten.

Hvad er bedst Gas eller El

Når det kommer til ovnen, kan det være et svært valg mellem gas og el. Naturgas er et fossilt brændsel, mens størstedelen af ​​elektriciteten i USA kommer fra kulfyrende kraftværker, men sverige er det omvendt.

Fra et retfærdigt madlavningsperspektiv foretrækker mange kokke gas, fordi det er lettere at styre temperaturerne, det giver også øjeblikkelig varme og spilder ikke meget varme, når madlavningen er færdig.

Hvis du er til gas, og vil købe et nyt gaskomfur, så skal du vide at jo lavere BTU-udgangen er, desto mere energieffektive bliver din komfur.

Med elektricitet er de mest effektive ovne de, der bruger induktionselementer, som overfører elektromagnetisk energi direkte til panden, hvilket efterlader kogepladen selv relativt kølig og bruger mindre end halvdelen af ​​energien af ​​standardspoleelementer.

Hvad er det vigtige MAD & DRIKKE!

En ulempe er, at induktionselement kogeplader kræver brug af metal kogegrej, såsom rustfrit stål, støbejern eller emaljejern - aluminium og glaspotter vil ikke fungere.

Det samme gælder for enheder med keramiske glasflader, som bruger halogenelementer som varmekilde, hvilket gør dem til det næstbedste valg ud fra et effektivitetssynspunkt.

Disse leverer varme øjeblikkeligt og reagerer hurtigt på ændringer i temperaturindstillingerne.

(De er også meget nemme at rengøre, hvilket er en bonus).

Men de arbejder kun effektivt, når der er god kontakt mellem panden og den varme glasoverflade, energi vil gå til spilde, hvis pandebunden er lidt afrundet. Standard elektriske spoler - de spiral typer, vi alle er vant til at se - forresten er i bunden af ​​tønde, når det kommer til energieffektivitet.

Hvis du går efter et elektrisk komfur, uanset hvilken du vælger, så gå efter den mest effektivitet model, og køb så grøn strøm for at understøtte elektricitet fra rene, vedvarende energikilder.

Glem ikke, at elkomfurer er en sundere mulighed end gaskomfurer, som kan tilføje mellem 25 og 39 procent mere NO2 og CO til luften i huset.

Ovnen du vælger vil sandsynligvis afhænge af pris og livsstil, så at vælge det grønneste valg kan du virkelig gøre en forskel og at vælge den mulighed, du vil kunne leve med i mindst et årti eller derover, hvilket vil spare på materialer og ressourcer fra et fremstillingssynspunkt.

Først skal du elske dit apparater

Energieffektivitetsopgraderinger kommer hurtigt mange nye apparater. En effektiv opvaskemaskine kan f.eks.

Bruge meget mindre vand end at vaske opvasken i hånden i vasken.

Hvis tiden er kommet for at slippe af med et gammelt apparat, bemærk at mange forretninger har tilbagekøbsprogrammer, hjælper dig med at bortskaffe disse ting korrekt, hvilket sandsynligvis indeholder farlige kemikalier og materialer.

Når du udskifter dine gamle maskiner, kig efter Energi mærke, der er tilgængelig til køkkenapparater, herunder komfurer, køleskabe, frysere og opvaskemaskiner, og vælg derefter en robust model, der vil varer længe, og hvis muligt vælg et simpelt design - måske behøver du ikke en internetforbindelse på din ovn eller ikke brug for en ovnudsugning, som har tendens til at være et dårligt designet og ineffektivt apparat.

Energieffektiv madlavning

Forvarmning er næsten forhistorisk. Mange nyere ovne kommer så hurtigt til temperaturen, forvarmer er næsten forældet

(undtagen måske til soufflés og andre sarte retter).

Hvis du varmer eller bager noget, der er lidt fleksibelt, når det kommer til tilberedningstid, kan du sætte det ind straks og derefter slukke for ovnen fem eller ti minutter tidligt, og lad retterne afslutte madlavning i restvarmen.

Forbedret udnyttelse af ovnen mest muligt - f.eks. Madlavning af mere end en ting - er det også klogt. For små retter, ved hjælp af en brødrister ovn, eller genopvarmning i en mikrobølgeovn vil også spare energi.
Du kan reducere madlavningen med så meget som 80 procent, når du bruger mikrobølgeovnen i stedet for ovnen.

På et el-komfur, for eksempel, en 6-tommer gryde bruges på en 8-tommers brænder spildes der mere end 40 procent af brænderens varme.

Sørg for at alle dine gryder og pander har tætte låg, så brug dem når det er muligt - også når du bringer kogt vand op til temperaturen - hvilket hjælper med at reducere kogetiden og holder varmen, hvor den tilhører - i panden . Trykkoger er en anden god måde at spare energi på, hvilket reducerer tilberedningstiden med op til 70 procent. Selvfølgelig betyder den mest energieffektive madlavning helt at forlade varmen ud af ligningen - glem ikke salater, kølede supper og andre retter, kan spises koldt.

Der er en stor nichekultur, der vokser omkring ideen om rå mad - vær ikke bange for at prøve noget nyt!

Gør det selv

Undgå at købe færdigretter, frosne fødevarer og gøre dem selv hjemme.

Mange måltider er lavet til at blive frosset og genopvarmet uden tab i smag eller kvalitet, så der er ingen grund til at tørre og rehydrere frosne og dehydrerede fødevarer, når du kan springe over disse trin og købe og lave mad frisk.

Som en ekstra bonus ved du også præcis, hvad der går ind i din mad, og hvis du er omhyggelig med at købe det, hvor det stammer fra. Denne mulighed skærer også trin i din levetid

(og den dermed forbundne energi i forarbejdning og transport, der kommer fra hvert trin).

Hvis du har pladsen, tag det et skridt videre og dyrk dine egne frugter, grøntsager, ved at bruge dit komposterede køkkenaffald som gødning.

Køb lokalt

Maden du bringer ind i dit køkken er lige så vigtig som de gadgets og apparater du har der, så køb lokale, når du kan.

Fødevarer km er steget nær toppen af ​​miljøvenlige fødevarer overvejelser, og færre km fra gård til bord, jo bedre. Økologiske druer fra Chile kan smage godt i vinterens mørke, men overvej den forurening, der skyldes at flyve dem til hvor som helst du er.

Desuden kan økologiske fødevarer ødelægge hurtigere, da de er forsynet med konserveringsmidler, biocider og mange andre nastier, der befinder sig i konventionelle fødevarer. Det betyder, at jo længere din bunke druer er i transit, jo mindre uberørt er dens tilstand sandsynligvis. 

Affald

I gennemsnit genererer køkkenet det mest spild af noget rum i dit hus. Af en af ​​hovedårsagerne ser man ikke længere på den overdrevne emballage på supermarkedshylder.

Men frygter ikke, det er ikke så svært, som det kan synes at skære ned på affald.

Trin 1: Afvis overdreven emballage ved at tage dine egne poser, købe friske, uoppakkede produkter og tænke omhyggeligt på, hvordan indkøbene du laver er pakket ind.

Trin to: Undgå overdimensionerede portioner; hvis du regelmæssigt smider mad væk så køber du og madlavning for meget.

Trin tre: Genbrug hvad du kan, som gamle glas krukker eller flasker, indkøbsposer, og emballage du ikke kan undgå.

Trin fire: Kompost alle ubehandlede organiske affald (herunder pap og papir), og lad dig ikke frygte, hvis du ikke har en have til at sprede din yummy humus. Selv i storbyer vil mange lokale landmænds markeder og organisationer gerne acceptere din kompost.
Efter alt dette, skal du sørge for at svinge ved papirkurven, før du smider noget i skraldespanden, hvis der er noget tilbage.

Grønne køkkener kan være rene køkkener

Listen over hvad der går ind i regelmæssige petrokemisk baserede opvaskemidler, rengøringsmidler, gulv- og overfladerengøringsmidler og andre rengøringsprodukter til husholdningen er nok til at vende moders mave.

Heldigvis er der masser af naturlige rengøringsvirksomheder derude, der producerer ikke-toksiske, biologisk nedbrydelige, plantebaserede vaskemidler

(se vores Sådan grøner du din rengøringsrutine for flere detaljer).

Og som vi nævnte i gør det selv tip ovenfor, kan du altid lave dine egne rengøringsprodukter ved hjælp af hverdagens ingredienser som eddike og sodavand, der kombinerer til at gøre en god allround, ikke-giftig rengøringsmiddel.

Genbruge
Selvfølgelig gør dit gamle køkken arbejde for dig, den grønneste mulighed for dem alle, men der kommer en tid, selv selv de grønneste folk har brug for at opgradere eller udskifte. Hvis du er på markedet for et nyt køkken, drej først til bjerg og antikviteter.
De gør dem ikke som de plejede, så se efter køkkenarmaturer, gulve, paneler og skabe, der har haft et tidligere liv, er unikke og har allerede stået tidstesten. 

Hvis genvundet materiale ikke gør jobbet for dig, er der også masser af grønne muligheder for nye materialer.

Grønne bordplader lavet af genbrugspapir og yoghurtpotter, til bambus og korkgulv - sørg for at gøre dit hjemmearbejde om de tilgængelige muligheder og deres miljøpåvirkning